Κέντρο Ενημέρωσης Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης

Tο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, στεγάζεται στο παλιό πέτρινο Δημοτικό Σχολείο της Παύλιανης, είναι ένα μνημείο παραδοσιακής δόμησης. Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Σχολείου, το Κέντρο Ενημέρωσης με σύγχρονο, ευχάριστο και παραστατικό τρόπο δίνει τη δυνατότητα σε ένα ευρύ κοινό, όλων των ηλικιών, να έρθει σε επαφή με τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον της Οίτης.

Η αίθουσα περιλαμβάνει εκθεματικές επιφάνειες που παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Εθνικού Δρυμού Οίτης και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, διαθέτει ψηφιακό διαδραστικό πίνακα με διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια-εφαρμογές, αλλά και ηχητική εγκατάσταση που αναπαράγει τους ήχους των ζώων του δάσους. Στόχος είναι η ενεργοποίηση των αισθήσεων (όραση, ακοή, αφή) του επισκέπτη, προκειμένου να ανακαλύψει βιωματικά τη βιοποικιλότητα του βουνού και να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η ξενάγηση στο χώρο γίνεται δωρεάν από το προσωπικό του Φορέα κατόπιν συνεννόησης για την ημερομηνία επίσκεψης (Τηλ. 22310 59007), ενώ ο χώρος είναι προσβάσιμος και από άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Comments (1)

 • ΛΩΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ says:

  Αυριο 17 /11/2019 [Γυρω στις 12 μεσημέρι] Θα επισκεφτούμε την ΠΑΥΛΙΑΝΗ 35 άτομα απ τον σύλλογο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ [ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ]
  Θέλουμε να επισκεφτούμε το κέντρο ενημέρωσης. Θα υπάρχει προσωπικό να μας εξυπηρετήσει;
  Στειλτε μου μηνυμα η παρτε με τηλεφωνο [ 6972270128]
  ευχαριστουμε
  ΚΩΣΤΑΣ ΛΩΜΗΣ

 • Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *